Jaký byl rok 2017 ?

Přeji vám krásný pátek.

doufám, že jste si Vánoce užili s rodinou a s těmi nejbližšími, protože o tom ten večer je, o času, který strávíte s nimi a ne o dárcích.


Dneska jsem se rozhodla vám napsat a shrnout, co se za ten rok tak nějak událo. Bohužel tento rok neberu moc úspěšný. Potkalo mě několik špatných věcí, ale přes to tu mám i několik skvělých zážitků.

Leden
13.1.2017 jsme měli maturitní ples. Všechno to bylo na rychlo. V šatech jsem si nebyla úplně jistá, ale každému se líbili. Večer rychle utekl ani jsem se nestihla pořádně nadechnout a byl konec. Užila jsem si ho s rodinou, s kamarády a s přítelem. :) Ráda na to vzpomínám !




20.1.2017 jsme odjížděli ještě se třemi dalšími spolužáky na praxi do Německa, která trvala 3 týdny. Bylo to docela dlouhé, ale i tak jsme si to užili a byla to skvělá zkušenost !


Únor
Začátkem Února jsme se vrátili z Německa a museli jsme toho dohánět dost ve škole. Únor utekl jako voda a já si ještě vzpomínám, že jsme byli s přítelem na přednášce o Prokrastinaci. Mám i knížku, kterou momentálně čtu. :) 



Březen
Bohužel Březen nebyl zrovna dobrý měsíc. Začalo to vlastně tím, že nám v rodině odešla jedna blízká osoba a pak se zařizovali všechny věci skrz pohřeb. Taky jsem se už musela učit na maturitu, takže každou volnou chvíli jsem trávila nad papíry a vším možným. 

Duben
Už asi třetím rokem jezdíme každý rok v dubnu na Hradecký Majáles na kterém jsme byli i letos a byl naprosto skvělý. :)  Není nic lepšího než si užít krásné počasí, skvělou muziku a trochu alkoholu. :D 
Psali jsme slohovou práci z českého jazyka u kterého jsem si byla jistá, že jsem ji napsala dobře. Avšak ten, kdo ji opravoval byl jiného názoru. Důležité ale bylo, že jsem to udělala !



Květen
Na prvního Máje jsme si s přítelem udělali výlet na Zámek, který byl skvělý a asi jsem si potřebovala taky trochu odpočinout od toho učení. Přálo nám i počasí, i když nám trochu foukalo. A pak to všechno začalo. Psali jsme didaktický test z angličtiny a češtiny. U angličtiny jsem si byla jistá, že ji udělám. Nikdy jsem s ní neměla problém. S češtinou taky nebyl nikdy problém, ale přijde mi, že tam dávají čím dál horší věci. Takže jsem doufala a pevně věřila, že to vyjde, ale tak nějak jsem měla tušení, že to o pár bodů nevyjde a tak se taky stalo. O 4 body ..

Radost mi udělaly ústní zkoušky, která jsem zvládla a i ostatní předměty. Jen tu češtinu prostě NE.
Takže moje oslavy nebyly a pilo se spíše na žal. Trvalo mi dlouho než jsem se s tím smířila, ale nic jiného mi nezbývalo.



Červen
Začaly prázdniny a tentokrát o měsíc delší než dřív. To se mi na maturitním ročníku líbilo asi nejvíc. Ale u mě prázdniny stejně vždycky bývaly hlavně chození do práce. Do konce jsem si našla ještě jednu brigádu, abychom s přítelem mohli vyrazit někam na dovolenou. Někdy jsem chodila i třeba 14 dní v kuse a věřte mi byl to docela záhul, ale zvládala jsem to. 
A když jsem nebyla v práci užívala jsem si sluníčka, grilovačky a hlavně jsem si oblíbila SUSHI, které jsem si totálně zamilovala a patří teď mezi moje nejoblíbenější jídlo. Taky jsem vyzkoušela první SWAP, který byl skvělý a určitě to někdy zase zkusím. :)







Červenec
Červenec patří mezi moje nejoblíbenější měsíce, protože je nádherné počasí a mám svátek a narozeniny, které ráda oslavím s přáteli a s rodinou. Samozřejmě jsem taky skoro celý měsíc pracovala. Koncem července jsme jeli na Air Festival do Hradce Králové, který byl na dva dny a přespávali jsme tam. Akce byla super, ale nemělo to na ten rok, kdy tam byl Martin Garrix. :) 








Srpen
V Srpnu jsem už konečně měla trochu volna a týden dovolené a odjeli jsme cestovat po Česku dovolená byla skvělá, odpočinula jsem si a na víc jsme se měli opravdu nádherně. I Česko je krásné !
Pak mi odjela kamarádka pryč do ciziny, takže od té doby to začalo. Když se s někým vidíte každý den ve škole, a pak i přes prázdniny se vidíte, tak vám ten člověk pak neskutečně chybí. Musela jsem se učit i na češtinu a začal ten neskutečný stres, nervy.






Září
Začalo to těžké období na které jsem se vůbec netěšila. Začalo to tím, že jsem psala didaktický test z češtiny. Skoro jsem ani nejedla, nemohla jsem spát, jíst, jak jsem byla nervózní. Dopadlo to, tak jak to dopadlo. Asi nejhůř, jak mohlo. Dlouho jsem vstřebávala, jak to všechno vlastně je. Nemohla jsem se s tím smířit. Pak si přítel ještě něco udělal na fotbale a začalo se to všechno kazit. Jediné pozitivum bylo, že jsme s taťkou slavili měli oslavu narozenin, která byla skvělá.




Říjen
Začal dlouhý boj s tím, jak to dopadne s přítelem. Musel jít na plastiku vazu, takže to ještě dlouho potrvá. Našli jsme kočičku, kterou někdo přejel a my jsme ji zachránili život. :)


Listopad
Já moc to podzimní počasí nemusím. Když je hezky, svítí sluníčko a padá listí, tak ho mám ráda. Ale jakmile je hnusně a je to počasí depresivní, tak je to pro mě těžké, protože na mě velice působí a pak nemám ani náladu. V listopadu jsme jeli s kamarádkou do Primarku na nákupy, kde bylo šíleně moc lidí, ale i přes to jsem si něco málo přivezla a možná na jaře znovu. :) Přítel šel koncem listopadu na operaci a za chvilku začne chodit na rehabilitace.




Prosinec
To moje klasické dělaní vše na poslední chvíli. Dárky jsem některé začala shánět brzy, ale pak jsem stejně ještě něco rychle kupovala. Cukroví jsem pekla taky na poslední chvíli a dopadlo to, tak že jsem udělala jen linecké a rohlíčky. Doufám, že se příští rok polepším. Do konce jsme byli i na trzích, ale musím říct, že v Praze jsou lepší trhy, tak snad příští rok. :) Taky jsme s přítelem zašli do kina na Zahradnictví a na sushi, které prostě oba miluje nejvíc ze všech jídel (teda aspoň já :D). Přiletěla mi konečně kamarádka, kterou jsem od srpna neviděla ! To byl nejlepší dárek ! :)
Uklízení jsem dělala taky na poslední chvíli. Štědrý den jsem byla v práci a pak jsem dokonce usnula u pohádek, protože mi nebylo nejlépe, ale ani mi nepřišlo, že nějaké Vánoce byly. Nebyla vůbec taková Vánoční atmosféra - žádný sníh. :/ Pak jsme jezdili po návštěvách. :)





Shrnutí 

Neberu tento rok jako úspěšný. Bohužel se nepodařily některé věci, tak jak bych si přála. Přicházely rány se kterými člověku nezbývá nic jiného než se s tím smířit. Byly chvíle, kdy jsem byla opravdu šťastná a ač to nebyl rok úspěšný, tak doufám, že rok 2018 bude mnohem lepší ! 

Jaký jste měli rok vy ? :)

Komentáře

  1. Krásný článek, já měla rok takový podobný, kord ten březen, to jsme na tom bohužel stejně :/ pro mě tento rok byl hrozně těžký, sice úspěšný co se týče školy, ale i tak tomu moc nepomůže, ten stres no :) snad bude rok 2018 jen lepší :)
    Petra z blogu www.mygoldenmind.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Vzzdycky obdivuju tyyhle clanky. To ssii to pamatujes nebo sis too zaapissovaala? Ja bych nnedala dohromaady aani prosinec :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heled nepamatuji :D to bych byla hodně dobrá, kdybych si to pamatovala :D musela jsem projet starší články a taky pár fotek a zavzpomínat v paměti :D

      Vymazat
  3. Pro mě rok 2017 začínal velmi špatně a během roku to bylo spíš na houpačce, takže takový smíšený pocity. Jinak super tip článku! :)
    A budu držet palečky na jaře s didaktickým testem <3 !!!! Pro mě když jsem to neudělala na jaře na poprvé bylo hrozný, takže jsem to oplakala, ale nějak jsem to přešla, ale slavit jsem to ani nechtěla, protože jsem pořád měla v sobě něco svazujícího a když jsem tam šla v září, tak mi to ani nepřišlo, že to jdu psát a byla jsem o dost klidnější než na jaře a to jsem ten den měla ještě pohovor na vysokou, kterou jsem si řekla, že je pro mě důležitější mít maturitu, ale naštěstí to dopadlo dobře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já měla pravý opak já jsem byla ještě nervóznější než před tím. A teď ten třetí pokus bude ještě horší. :/

      Vymazat
  4. Pro mě byl rok 2017 jedním z nejlepších, udělala jsem maturitu, řidičák a dostala se na vysokou :) začala jsem psát blog, což byl pro mě celkem odvážný krok někde psát něco veřejně a jsem se sebou teď spokojená :) měla jsi zajímavý rok a mrzí mě, že v něm bylo tolik nepříjemných věcí. Příští rok určitě dopadne lépe, přeju hodně štěstí :)

    LENN

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) samé krásné věci se ti staly, gratuluji :)

      Vymazat
  5. Hezký článek, mrzí mě ty špatné věci, které se ti staly. Tento rok pro mě byl takový neurčitý. Byly tu ty světlé a dobré chvilky, ale i horší... Pevně věřím, že rok 2018 bude mnohem lepší. :)

    https://muj-maly-sen.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Jééé, ty ještě bloguješ? Teď jsem náhodou narazila na tvůj blog! Nevím, jestli si mě pamatuješ, možná z instagramu, ale kdysi dávno jsem měla blog a ty asi taky jiný a tam jsme se nějak spojily :D
    S tou slohovkou z češtiny to měl přítel úplně stejně! Dobrý pocit, ale nakonec blbá známka, ale dal to :D
    Taky miluji cestování po Česku!:)
    S podzimem to mám stejně. Když je sluníčko a teplo, tak ho miluji, jinak je to moc depresivní a též to na mě působí...
    A chápu dobře, že maturitu pořád nemáš?:/ Přeji ti, ať je pro tebe následující rok lepší! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano bloguji. :) .. Pamatuji :D úplně si vybavuji ten tvůj blog :D :)
      Děkuji :) .. ano chápeš to dobře, mám poslední pokus v květnu.

      Vymazat

Okomentovat