Jak je těžké se dostat na vysokou školu, když nemáte maturitu

Přeji vám pěkný pátek,

jelikož už od včerejšího večera prší a bouří se tu, tak moc pěkný není, ale občas je potřeba když zaprší a třeba aspoň budou houby ! :D Byla jsem teď na tři hodiny v práci a odpoledne bych měla jít do druhé práce, pokud mi zase nenapíšou, že mě nepotřebují.

Dneska jsem se rozhodla zavést téma na školu. Mnozí z vás určitě víte, že maturitu stále nemám. Pokud to nevíte, tak jsem neudělala didaktický test z češtiny a v září bych měla dělat opravnou zkoušku ( jen tak mimochodem stále nevím datum a kde to budu dělat - ať žije Cermat ! )

Přihlášky na vysokou jsem podávala ještě předtím než jsem se dozvěděla, že jsem to neudělala. Podávala jsem do Pardubic a do Hradce ani na jednu jsem se nedostala a jejím hlavním důvodem bylo, že nemám maturitní vysvědčení. Takže mě všichni odepsali. Podala jsem odvolání na které mi stejně nikdo neodepsal a je to už tak měsíc. Takže asi už ani nikdo neodepíše.

A tak jsem si říkala, že zkusím druhé kolo. Jenomže v tom přišel šok. Vy sice můžete zkusit druhé kolo, ale s tím, že podáte přihlášku znova a znovu zaplatíte poplatek, který je většinou kolem 500 ,- někde víc a někde méně, každá škola to má hold jinak.



Takže jsem začala hledat vyšší odbornou školu, kde většinou poplatek neplatíte. Al stejně stále nemám maturitu a maturitní vysvědčení, tak mě nikde nechtějí.

V tuto chvíli vlastně ani nevím, co bude dál. Pokud se nikam nedostanu, budu muset začít pracovat a zkusit to třeba za rok, ale to se pak už nikomu nechce. Já pevně věřím, že se alespoň někde dostanu. A nebo jsem přemýšlela nad zahraničím.

Takže abych to vše shrnula, tak je opravdu těžké se dostat někam na vysokou školu, když nemáte ten blbý papír. Nikdo vás nikde nechce. A vy jen musíte čekat, jestli uděláte maturitu v září a pak možná. Takže mi to celé zkomplikovalo život, jen kvůli čtyřem bodům. :/


A co vy jste na vysoké škole ? :)

Komentáře

  1. Je to na nic, ale tak svět se kvůli tomu nezboří. Mě sice vzali hned po střední na ekonomiku, ale byla jsem tam rok a nějak mě ten obor přestal bavit a hlavně jsem to měla docela daleko. Pak jsem rok jen pracovala a v říjnu jdu na další vysokou. Takže se neboj a klidně jdi na rok pracovat, kdyby to nějak nevyšlo a pak to zkusíš znovu. Když chceš, tak to dokážeš. Držím palce na didaktický test :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
  2. Mně to přijde stejně nefér, když ti to uteklo o takhle málo bodů a máš teď kvůli tomu problémy. Ale přeju ti hodně štěstí v září na diďakťák a ať tě vezmou na nějakou tu vejšku :)

    OdpovědětVymazat
  3. Neboj, svet sa kvôli tomu točiť neprestane a v septembri sa ti to určite podarí zvládnuť. Držím palce!

    OdpovědětVymazat
  4. Určitě se najde řešení! Já jsem na vejšku nikdy nechtěla, stačí mi střední a jsem spokojená :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat