Kam na výlety ?

Krásný večer,

původně jsem myslela, že ani článek nenapíšu. Od neděle mi není dobře. Mám kašel, bolí mě v krku, mám snad i teplotu a mám šílenou rýmu. Samozřejmě nejsem doma ale chodím do práce a volno mám až v pátek a pak jdu devět dní do práce.

Dneska jsem se rozhodla vám dát tip na výlety, kde už jsem buď byla a nebo kam se chystáme. :)

Zámek Nové Hrady
Nachází se v Pardubickém kraji nedaleko Litomyšle. Jedná se o rokokovou stavbu s krásnou zahradou a kousek od zámku je muzeum kol. :) Zámek je podobný zámku ve Francii ( Versailles).


Kunětická hora
Opět se nachází nedaleko Pardubic. Je zde nádherný výhled až na vrcholky Krkonoš. Hrad je napsán na seznamu národních kulturních památek. Dá se tam jít z Pardubic pěšky. - Doporučuji ! :)


Zámek Pardubice
Je to renesanční zámek. Sídlí v něm i východočeské muzeum, východočeská galerie. Můžete tam vidět i páva . :) Nádherný zámek, kde se pořádají i svatby. :)


Seč
Kam se rádi jezdíme koupat je Seč, kde jsme kdysi jezdili i s rodiči na dovolenou a bylo to tam super. :) Nachází se nedaleko Chrudimi. :)


Toulovcovy maštale
Jsou přírodní oblastí Budislavských skal a borových lesů. Je to nedaleko Litomyšle a Proseče. Tam se letos chceme jet podívat. :)


Vyhlídka Máj
Nádherný výhled na řeku Vltavu. Nachází se kousek od vesnice Teletín.


Stezka korunami stromu
Nachází se u Lipna nad Vltavou. Má vyhlídkovou věž a dlouhý tobogán. Lze tam jet lanovkou nebo autobusem, který tam jezdí. :)


Stezka v oblacích
Je postavena ze dřeva a oceli. Nachází se v Dolní Moravě.



A co máte v plánu vy ? Navštívili jste nějaké místo ? :)









Komentáře

  1. Pěkné tipy na výlety. Byla jsem na té vyhlídce Máj a je to tam nádherné, takže brzy tam zavítám určitě znova. Kam bych z těchto tipů ráda zajela, tak je ta stezka korunami stromů na Lipně, vypadá dost zajímavě :)

    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
  2. V Toulcových maštalích a na Nových hradech jsem byla :) Je to tam moc krásné, obecně moc nechápu když někdo tvrdí, jak v Česku nic není a je to tu hnusné. Přitom ty krásy přírody a památky, to je něco, z čeho vzpomínky zůstanou snad nejdéle ♥

    OdpovědětVymazat
  3. Stezka korunami stromů je super. Rozhodně bych doporučila zámky Buchlovice, Ratibořice, Hluboká a Červená Lhota. Naprosto úžasný místa, který jsem si naprosto zamilovala :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat